Background Image

Pjesnička manifestacija “Grgurovi hukovi”

pjesnicka manifestacija

I ove godine, već četvrti put za redom, u sklopu obilježavanja dana općine Ravno, na veliki praznik ovoga kraja blagdan Male Gospe, 8. Septembra 2016. godine, održani su „Grgurovi hukovi“, pjesnička manifestacija na kojoj je uz hercegovačke pjesnike nastupio i veći broj autora iz dubrovačkog primorja.

Iako se dogadjanje radi bojazni od lošeg vremena i kiše sa otvorenog prostora, platoa ispred prirodne ljepotice Vjetrenice, preselila u dvoranu lovačkog doma „Lisac“, to prisutnim nije ni malo umanjilo užitak. U skoro dva sata čitani su stihovi Anite Martinac, Marine Kljajo Radić, Ane Soldo, Vesne Slobodjan, Valentine Vukman – Zelčić i Snježane Lovrić, te Borisa Njavre, Grge Mikulića, Ive Raguža, Mire Petrovića, Dušana Muse, Jure Burića, Tomislava Batin, fra Milenka Stojića, akademika Luke Paljetka, Stanka Krnjića, Srećka Marijanovića, Ljube Krmeka, Ivana Sivrića i Josipa Škerlja.

Gosti su takodje uživali i u stihovima pjesnika s ravanjskog područja – Petra Vuletića – Šjora, Stojana Vučičevića i Andjelka Vuletića. Doprinos uspješnoj manifestaciji dala je svojim nastupom i ženska skupina „Vidoštačka kraljica“ iz Stoca.

Po završetku dogadjanja, pjesnici su se preselili u nedavno otvoreni ravanjski hotel „Stanica Ravno“, gdje se nastavilo raspoloženje u sličnom tonu.

Prema svemu vidjenom, „Grgurovi hukovi“ s obzirom na podršku Dubrovčana, vremenom bi mogli postati prepoznatljiv praznik lijepe riječi na znatno širem području od trenutačnog.