Background Image

Planinarski put Via Dinarica predstavljen u Bruxellesu, 21.06.2017

U utorak, 20. 6.2017. u Europskom parlamentu u Bruxellesu predstavljen je projekt Via Dinarica, nominiran za godišnju nagradu EU parlamenta „Europski građanin“.
Via Dinarica je međunarodni projekt koji promiče planinarski turizam, održivi razvoj i lokalnu proizvodnju, a cilj mu je pridonijeti društvenom i gospodarskom razvoju područja Dinarida. Jedan od ciljeva projekta je i jačanje infrastrukture te podrška malim proizvođačima i pružateljima usluga u ruralnim i slabije razvijenim područjima.
U projekt su uključene turističke agencije, proizvođači i udruge iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Slovenije. U Hrvatskoj Via Dinarica ima ukupno 57 etapa i obuhvaća 6 nacionalnih parkova, 4 parka prirode, dva stroga prirodna rezervata te velik broj privlačnih hrvatskih krajolika.
Dan prije, u ponedjeljak, 19. lipnja 2017. otvorena je i izložba “Via Dinarica – put koji prirodno povezuje”, na kojoj je prikazano 80 fotografija, a nakon Bruxellesa planirano je postavljanje izložbe i na raznim lokacijama u Hrvatskoj.
Dvodnevno događanje završilo je u predstavništvu Hrvatske gospodarske komore u Bruxellesu, i to susretom pod naslovom “Potencijali Via Dinarice” čiji je cilj bio povezivanje gospodarstvenika, prvenstveno turističkih agencija, iz Hrvatske s agencijama iz zemalja Beneluxa.
Više informacija pronađite ovdje.

 
Preuzeto sa UHPA portala: http://www.uhpa.hr/clanak/planinarski-put-via-dinarica-predstavljen-u-bruxellesu-34022