Background Image

Biciklističke staze

Šipan

Ljepote Šipana, koji uz Koločep i Lopud čini skupinu Elafitskih otoka, smješten na oko 7,6 Nm sjeverozapadno od Dubrovnika, sada možete otkriti i kroz Via Dinarica plavu stazu. Za samo sat vremena iz Dubrovnika ćete se prevesti do Šipana najstarijim brodom Jadrolinije Postirom, te odmoriti i dušu i tijelo uživajući uz cvrkute cvrčaka, mirise ružmarina i maslina, šum mora, te odličnu gastronomsku ponudu.

Biciklistička staza (Via Dinarica Plava staza) na otoku Šipanu je dužine 3,8 km. Ukoliko želite uživati u ekstremnim sportovima na vodi odabir može biti upravo to. Kajaking, biciklizam, hike, planinarenje… Upoznavanje obale i unutrašnjosti otoka sa maslinicima i vinogradima i nasadima rogača. Spektakularan panoramski pogled cijelog područja uz izlaske i zalaske sunca. Ljepota i mir otoka Šipana ali i gostoprimstvo mještana očarat će vas već na samom dolasku

Na otoku su dva veća naselja Šipanska Luka i Sudjuradj, povezana cestom koja vodi kroz plodno Šipansko polje. Danas prostrane plaže, čisto more posebno bogato ribom, obilje zelenila i nadaleko poznato šipansko vino privlače sve više gostiju željnih mirnog odmora.


Turističko-informativni centar Šipan +385 20 758 084

Broshure (PDF)