Background Image

Trebinje Vertikal – Trka u kamenu

Trebinje Vertikal – Trka u kamenu

Nakon uspješnog prošlogodišnjeg izdanja trke “Trebinje vertikal- Trka u kamenu”, obavještavamo vas da će se u organizaciji PD “Vučji zub” po drugi put održati ova sportska manifestacija.

Trka će se u muškoj i ženskoj konkurenciji, održati 18. marta 2017.god. (Subota) s početkom u 10,00 sati. Start Trke je kao i prošle godine kod Perovića / Arslanagića mosta.
Učesnike trke očekuju vrijedne novčane, robne nagrade, trofeji kao i vikend za dvoje u hotelu Leotar. Također za sve učesnike u kotizaciju (15,00KM) je uračunat paket: startni broj, unikatna finišer medalja, elektronsko mjerenje vremena, ručak i konzumacija nakon trke.

Važno je napomenuti da se zainteresovani takmičari moraju prijaviti i uplatiti kotizaciju najkasnije do 14.03. do 24 čas. osim takmičara iz inostranstva koji mogu izvršiti uplatu na dan trke.

Ovaj put naš Vertikal odžaće se dan prije trke Kotor Vertikal Ekstrim (Kotor Vertical Extreme) u organizaciji naših prijatelja: Orjen autdor i AK “Niskogorci” iz Heceg Novog. Dakle, dva Vertikala za jedan vikend

 

Trebinjski Vertikal kreće s obale rijeke Trebišnjice (274m / nv), pored Perovića-Arslanagića mosta a cilj trke ja na vrhu planine Leotar. (1228m / nv). Radi se o jednoj od disciplina u tzv. nebeskom trčanju – Vertikalni kilometar (Vertical Kilometer). Trke sa 1.000 metara ukupnog vertikalnog uspona preko različitog terena sa značajnim nagibom, ali koje ne prelaze dužinu od 5 kilometara uz dozvoljeno odstupanje od 5%. Dužina naše uglavnom krševite staze je 5200m, dok visinska razlika iznosi oko 960m, na samim smo granicama za jedan Vetikal.

Nadamo se da će trka u kamenu i ove godine privući veliki broj kak lokalnih tako i takmičara iz regije, te da će kao i naša biciklistička trka postati tradicionalna.

Upustvo za prijavu:

Način registracije i cijena kotizacije:

– Obavezno popuniti prijavu na linku: —> OVDJE

 

– Prijava znači samo privremenu rezervaciju mjesta na trci.
-Nakon prijave potrebno je izvršiti uplatu od 15KM na ŽR: 5517002203963694 (UniCredit Bank, ad Banja Luka, poslovna jedinica Trebinje). Primalac: Planinarsko društvo “Vučji zub”. Svrha uplate: Kotizacija za trku Trebinje Vertikal
Rok za uplate je 14.03. utorak do 24 čas. Poslije ovog roka moguće je prijaviti se na dan trke kada uz punu uplatu dobivate samo startni broj.
– Nakon uplate vaše mjesto na trci je obezbjeđeno!
VAŽNO! Takmičari iz inostranstva mogu izvršiti uplatu na dan trke, zato ih molimo da popune prijavu samo ako su sigurni u dolazak na trku.

Kako je to izgledalo prošle godine